How can a user run a report?

How can a user run a report?

Postby rnott » Tue Mar 25, 2014 5:10 am

I am wanting to add a button to a form...When clicked, then a pdf report is created.

PHP Code=de_contact_php
Report Code= de_contact_rpt

When I go to the Form Properties --> Extra Action Buttons
Title = Contact Report
Display Condition= SELECT '1'
Javascript to Run=nuRunPDF('de_contact_rpt');

When I click "Save" button, then the "Title", "Display", and "Javascript to Run" values disappears and no button is created on my form.

so basically what I'm asking is... What is the preferred way for a user (not globeadmin) to generate a report? I can create the report by logging in as globeadmin and going to "Run Report" ...but a user doesn't have a "Run Report" button or is there an option somewhere to show "Run Report"

I have watched the nuBuilder videos, but it doesn't show how to run report from Extra Action Button.

Documentation reads:
Reports created in this section can be used by running a Javascript function called nuRunPDF() and passing the Code of this Report record as a parameter eg nuRunPDF('001');
I must be confused on where to call nuRunPDF() javascript function.

Thanks!
rnott
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 15, 2014 2:44 am

Re: How can a user run a report?

Postby massiws » Wed Mar 26, 2014 9:42 am

rnott,
  • have you checked the "Delete" checkbox?
  • The condition SELECT '1' can be omitted.
  • in Javascript to Run don't use double quote.
img.png
img.png (15.02 KiB) Viewed 9930 times


rnott wrote: ...but a user doesn't have a "Run Report" button or is there an option somewhere to show "Run Report"

Have you add you report in Setup > Access Level > [user level] > Report?

Here a video tutorial.
massiws
 
Posts: 503
Joined: Thu May 24, 2012 9:38 am
Location: Milan, Italy

Re: How can a user run a report?

Postby rnott » Wed Mar 26, 2014 12:24 pm

I'm currently logged in as globeadmin & when I go to form properties --> Extra Action Buttons
Title=Test
Display Condition=
Javascript to Run= alert('Test');
Delete check box is unchecked
When I click Save button, the Title, & Javascript values disappears . & no button is created on the form
rnott
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 15, 2014 2:44 am

Re: How can a user run a report?

Postby massiws » Wed Mar 26, 2014 1:18 pm

Have you the last build?
Are you using IE? If so, try with Firefox or Chrome.
massiws
 
Posts: 503
Joined: Thu May 24, 2012 9:38 am
Location: Milan, Italy

Re: How can a user run a report?

Postby rnott » Wed Mar 26, 2014 9:44 pm

I just cloned the nuBuilder github repository-->modified config.php-->and ran nuinstall.php

but still not creating Extra Action Button on my form...

I created a new form and I was able to create the Extra Action Button--> and when I clicked it I got the alert message

I have 90 objects on the form that will not create the Extra Action Button. The Order value is set to 10 on most of them & others have duplicate values...this may be the problem...I will Reorder the objects and see if it will fix.
Thanks
rnott
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 15, 2014 2:44 am

Re: How can a user run a report?

Postby rnott » Thu Mar 27, 2014 7:40 am

I have Reordered the objects, but still cannot create Extra Action Button
rnott
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 15, 2014 2:44 am

Re: How can a user run a report?

Postby admin » Thu Mar 27, 2014 10:26 am

rnott,

Can you create a Button Object which is different to an Extra Action Button

Steven
admin
Site Admin
 
Posts: 3162
Joined: Mon Jun 15, 2009 9:53 am

Re: How can a user run a report?

Postby rnott » Thu Mar 27, 2014 11:25 am

Yes I was able to create a button object.
rnott
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 15, 2014 2:44 am

Re: How can a user run a report?

Postby admin » Thu Mar 27, 2014 1:15 pm

rnott,

You said
but still not creating Extra Action Button on my form...

I created a new form and I was able to create the Extra Action Button--> and when I clicked it I got the alert message


I don't understand, can you create a Extra Action Button only on a new Form?

Have a look at the zzzsys_form_action table and see what is getting saved in sfa_zzzsys_form_id.

Steven
admin
Site Admin
 
Posts: 3162
Joined: Mon Jun 15, 2009 9:53 am

Re: How can a user run a report?

Postby rnott » Thu Mar 27, 2014 1:18 pm

Yes I can only create Extra Action Button on a new form
rnott
 
Posts: 31
Joined: Sat Mar 15, 2014 2:44 am

Next

Return to Report Writer