Error during install

Error during install

Postby Jester » Tue Aug 02, 2016 3:20 am

I am getting the following error while trying to install nubuilder3 / pro

Code: Select all
Done!
No Schema Changes!
SQL Errors:
Array
(
    [0] => Array
        (
            [0] => 1406
            [1] => Data too long for column 'trl_translation' at row 1
            [2] => INSERT INTO `template_zzzsys_translate`


Please see attached screenshot for further details
Attachments
Untitled.png
Untitled.png (137.93 KiB) Viewed 4892 times
Jester
 
Posts: 1
Joined: Tue Aug 02, 2016 3:14 am

Re: Error during install

Postby shane » Mon Aug 08, 2016 11:11 am

what version of PHP are you using
shane
 
Posts: 100
Joined: Mon Jun 15, 2009 5:34 pm

Re: Error during install

Postby mtregael » Mon Sep 12, 2016 8:37 pm

Hi,

Same problem for me, php version: PHP Version 5.4.34

For me, the problem is line 722 of file nubuilder.sql

The line like them sounds to long with lot of: "Æââââ¬Å¡Ã¬Ã¢ââ¬Å¾Ã¢ÃÆÃâÃâ Ã¢â¬âÃâÃââÃÆââââ¬Å¡Ã¬Ãâ¦Ã¡ÃÆââ¬Å¡ÃâìÃÆ"

regard,
Gael
mtregael
 
Posts: 1
Joined: Mon Sep 12, 2016 7:23 pm

Re: Error during install

Postby Fike » Thu Feb 16, 2017 11:21 am

I had the same problem.

Found the answer here:

http://stackoverflow.com/questions/18897420/data-too-long-for-column-why

Just find some line similar to this one in my.ini file:

sql_mode=NO_ENGINE_SUBSTITUTION,STRICT_TRANS_TABLES

And delete ',STRICT_TRANS_TABLES'

That solved the problem in my case

Kind regrads,
Fike
 
Posts: 79
Joined: Fri Oct 21, 2011 4:43 am

Re: Error during install

Postby leo_al » Sun Feb 26, 2017 3:13 pm

I had the same issue, looking at the datetime format I I found this:
http://stackoverflow.com/questions/3729 ... 0000-00-00

1. It seems that this MySQL Version 5.7.17 under Mac OS X Sierra doesn't allow this format "0000-00-00", instead of I used CURRENT_TIMESTAMP.

2. Additionally, the error from line 723 is due to the size of the "weird" string (ÃÃ...), I deleted those values.

After that, the installation runs without errors, however when I try to log in the next page is completely blank...

Any help?
leo_al
 
Posts: 2
Joined: Sun Feb 26, 2017 2:42 pm


Return to Installation