Missing Elemtens on Page - not completely created

Questions related to using nuBuilder Forte.

Re: Missing Elemtens on Page - not completely created

Postby kev1n » Fri Aug 07, 2020 10:36 am

Since there is no complete installation guide at a glance (the guides are either somewhere in forum threads, the wiki, YouTube videos, google etc), I created my own one to have all info and useful resources at hand:

https://github.com/smalos/nuBuilder4-Co ... -nuBuilder
kev1n
 
Posts: 969
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: Missing Elemtens on Page - not completely created

Postby ernesttan1976 » Sat Aug 08, 2020 1:37 am

Thanks Kevin,

I'm having this error still, 100+ of these same errors.



[0] :
===USER==========

globeadmin

===PDO MESSAGE===

SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

===SQL===========

DESCRIBE

===BACK TRACE====

C:\UniServerZ\www\nubuilder4\nudatabase.php - line 137 (nuRunQuery)

C:\UniServerZ\www\nubuilder4\nucommon.php - line 1104 (db_field_names)

C:\UniServerZ\www\nubuilder4\nucommon.php - line 1153 (nuBuildTableSchema)

C:\UniServerZ\www\nubuilder4\nuapi.php - line 65 (nuUpdateTableSchema)
ernesttan1976
 
Posts: 18
Joined: Sat May 16, 2020 5:38 pm

Re: Missing Elemtens on Page - not completely created

Postby ernesttan1976 » Sat Aug 08, 2020 2:02 am

Screenshot attached
Attachments
Build Procedure Error during save.jpg
Error after saving in build procedure form
Build Procedure Error during save.jpg (149.36 KiB) Viewed 257 times
ernesttan1976
 
Posts: 18
Joined: Sat May 16, 2020 5:38 pm

Re: Missing Elemtens on Page - not completely created

Postby kev1n » Sat Aug 08, 2020 2:39 am

Someone else reported an error/fix in connection with mysql 8. I'm ot sure if this applys to your version as well.
Check out viewtopic.php?f=19&t=10187&p=20198&hilit=subform+valid#p20116
kev1n
 
Posts: 969
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: Missing Elemtens on Page - not completely created

Postby kev1n » Sat Aug 08, 2020 4:00 am

By replacing these two functions in nucommon.php with the ones below you should get rid of the errors:

Code: Select all
function nuBuildTableSchema(){

   $a            = array();
   $t            = nuRunQuery("SELECT table_name as TABLE_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE table_schema = DATABASE()");

   while($r = db_fetch_object($t)){
      
      $tn         = $r->TABLE_NAME;
      $a[$tn]    = array('names' => db_field_names($tn), 'types' => db_field_types($tn), 'primary_key' => db_primary_key($tn), 'valid' => 1);
      
   }
   
   return $a;

}



function nuBuildViewSchema(){

   $a            = array();
   $t            = nuRunQuery("SELECT table_name as TABLE_NAME FROM INFORMATION_SCHEMA.TABLES WHERE TABLE_TYPE = 'VIEW' AND table_schema = DATABASE()");

   while($r = db_fetch_object($t)){
      $a[]      = $r->TABLE_NAME;
   }
   
   return $a;

}
kev1n
 
Posts: 969
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: Missing Elemtens on Page - not completely created

Postby ernesttan1976 » Sat Aug 08, 2020 11:09 pm

Thanks very much Kevin! It was a success.
It turns out when I imported the Mysql the Views were missing also.
All is fine now. Thanks again! :)
ernesttan1976
 
Posts: 18
Joined: Sat May 16, 2020 5:38 pm

Re: Missing Elemtens on Page - not completely created

Postby kev1n » Sat Aug 08, 2020 11:14 pm

That's an old issue, and is because of "ALGORITHM=UNDEFINED DEFINER=`root`@`localhost` SQL SECURITY DEFINER".

Details can be found here: viewtopic.php?f=19&t=9301&p=15820&hilit=Algorithm#p15820
kev1n
 
Posts: 969
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: Missing Elemtens on Page - not completely created

Postby admin » Mon Aug 10, 2020 9:17 am

Thanks kev1n,

I have added your changes to Github.


Steven
admin
Site Admin
 
Posts: 3348
Joined: Mon Jun 15, 2009 9:53 am

Previous

Return to General



cron