problems with nubuilder on xampp

Questions related to installing, setting up and configuring nuBuilder Forte

problems with nubuilder on xampp

Postby zuppo » Mon Nov 23, 2020 2:05 am

I 'm using nubuilder forte on xampp. I 'm quite pleased with this application. I would like to use it in a volunteers project on repairing laptops.
At first all seemed to work well, but since yesterday I can't drag columns into the sql builder on te forms and also adding nudate doesn't give me the formatting options. [see screenshot]
Any hints on how to solve this?
The problem occurs both in google chrome and edge.
Any hints on how to solve it?
Grz!
Paul
nudate.PNG
nudate.PNG (6.68 KiB) Viewed 197 times
zuppo
 
Posts: 12
Joined: Mon Nov 23, 2020 1:48 am

Re: problems with nubuilder on xampp

Postby zuppo » Mon Nov 23, 2020 10:22 am

Sorry, I should have added this rightaway:
Chrome: version 87.0.4280.66 (Official build) (64-bits)
Xampp: xampp-windows-x64-7.2.34-0-VC15-installer
Apache ports 80, 443 - mysql: 3306
zuppo
 
Posts: 12
Joined: Mon Nov 23, 2020 1:48 am

Re: problems with nubuilder on xampp

Postby kev1n » Mon Nov 23, 2020 4:42 pm

Hi,

I'd do the following:

- Check the Developer Console (F12) for errors
- Inspect the (apache) error logs
- Pull the latest files from Github or Sourceforge
- Run the Update Button
If you like nuBuilder, please leave a review on SourceForge

nuBuilder Code Library (85)
Installation Guides
Updating nuBuilder

Join Discord to talk about nuBuilder!
kev1n
nuBuilder Team
 
Posts: 1193
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: problems with nubuilder on xampp

Postby zuppo » Mon Nov 23, 2020 10:34 pm

Hi,

I really appreciate you spending time on my problem!

In Chrome developer tool from logging into nubuilder to going to a form and opening sql builder I get these messages:
[DOM] Password field is not contained in a form: (More info: https://goo.gl/9p2vKq) <input class=​"nuLoginInput" id=​"nupassword" type=​"password" onkeypress=​"nuSubmit(event)​">​
30[Violation] Added non-passive event listener to a scroll-blocking <some> event. Consider marking event handler as 'passive' to make the page more responsive. See <URL>
jquery.js?ts=20201123135243:2 [Violation] 'load' handler took 256ms
[Violation] Forced reflow while executing JavaScript took 82ms
jquery.js?ts=20201123135305:2 [Violation] 'load' handler took 329ms
[Violation] Forced reflow while executing JavaScript took 143ms

------

When opening xampp I see these lines in the Apache logs:
[Mon Nov 23 13:23:55.869972 2020] [ssl:warn] [pid 8780:tid 564] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 23 13:23:55.979376 2020] [core:warn] [pid 8780:tid 564] AH00098: pid file C:/xampp/apache/logs/httpd.pid overwritten -- Unclean shutdown of previous Apache run?
[Mon Nov 23 13:23:55.994963 2020] [ssl:warn] [pid 8780:tid 564] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 23 13:23:57.026124 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 8780:tid 564] AH00455: Apache/2.4.46 (Win64) OpenSSL/1.1.1g PHP/7.2.34 configured -- resuming normal operations
[Mon Nov 23 13:23:57.026124 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 8780:tid 564] AH00456: Apache Lounge VC15 Server built: Aug 4 2020 11:50:23
[Mon Nov 23 13:23:57.026124 2020] [core:notice] [pid 8780:tid 564] AH00094: Command line: 'c:\\xampp\\apache\\bin\\httpd.exe -d C:/xampp/apache'
[Mon Nov 23 13:23:57.026124 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 8780:tid 564] AH00418: Parent: Created child process 8892
[Mon Nov 23 13:23:57.541769 2020] [ssl:warn] [pid 8892:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 23 13:23:57.666762 2020] [ssl:warn] [pid 8892:tid 520] AH01909: www.example.com:443:0 server certificate does NOT include an ID which matches the server name
[Mon Nov 23 13:23:57.697952 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 8892:tid 520] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.

-------

I 'm on the nubuilder version that was available on 18th of november at souceforge

Is tis usefull information?
Grz!
Paul
zuppo
 
Posts: 12
Joined: Mon Nov 23, 2020 1:48 am

Re: problems with nubuilder on xampp

Postby kev1n » Mon Nov 23, 2020 10:54 pm

I don't spot any errors that could be causing this. It's probably best to update your nuBuilder installation. This will also restore nuBuilder's core forms etc. in case they are "damaged" somehow.
Follow the "Updating nuBuilder" in my signature if you are not sure how to do so.
If you like nuBuilder, please leave a review on SourceForge

nuBuilder Code Library (85)
Installation Guides
Updating nuBuilder

Join Discord to talk about nuBuilder!
kev1n
nuBuilder Team
 
Posts: 1193
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: problems with nubuilder on xampp

Postby zuppo » Tue Nov 24, 2020 12:35 am

Thanks again for looking into this.
I will do what you suggest and see if it helps...
zuppo
 
Posts: 12
Joined: Mon Nov 23, 2020 1:48 am

Re: problems with nubuilder on xampp

Postby zuppo » Sat Nov 28, 2020 1:15 am

I decided to start over with a fresh install. Everything works ok now.
Thx for your help!
zuppo
 
Posts: 12
Joined: Mon Nov 23, 2020 1:48 am


Return to Installation