Report and iFrame method problem

Questions related to nuBuilder Forte Reports and the Report Builder.

Report and iFrame method problem

Postby mariorog » Sat Jul 25, 2020 1:36 am

I have generated a simple Report and I use a "Run" object to display it.

Now ... IF I set "Method: Button" the output (new window ) is perfect including labels and fields derived from Sql, BUT if I set "Method: iFrame" the output report shows ONLY labels and NOT field values: how is it possible ?
Many thanks in advance for your support.
Attachments
good.jpg
Report output derived from "Method: Button" showing CORRECTLY Field Values.
good.jpg (166.65 KiB) Viewed 685 times
wrong.jpg
Report output derived from "Method: iFrame" not showing Field Values.
wrong.jpg (68.84 KiB) Viewed 685 times
mariorog
 
Posts: 6
Joined: Sat Jul 25, 2020 12:58 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby kev1n » Mon Jul 27, 2020 3:48 pm

Hi,

I can't replicate this issue on my end using "Method: iFrame". All values are displayed.
I really have no idea what's going wrong. Maybe someone else?
Attachments
report.png
report.png (13.94 KiB) Viewed 665 times
If you like nuBuilder, please leave a review on SourceForge

nuBuilder Code Library (82)
Installation Guides
Updating nuBuilder

Join Discord to talk about nuBuilder!
kev1n
 
Posts: 1045
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby mariorog » Mon Jul 27, 2020 5:03 pm

Dear Kev1n,

thanks for your replay.
I understand that this issue is a little bit strange.
The only different between the two outputs is the setting of the method.

In order to provide more input details to the community ... attached the Query SQL and screenshots of the the setting.

Grazie.
Attachments
query_sql.JPG
Query SQL
query_sql.JPG (180.53 KiB) Viewed 663 times
method_iframe.JPG
method iFrame selected
method_iframe.JPG (46.76 KiB) Viewed 663 times
method_button.JPG
method Button selected
method_button.JPG (42.86 KiB) Viewed 663 times
mariorog
 
Posts: 6
Joined: Sat Jul 25, 2020 12:58 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby mariorog » Tue Jul 28, 2020 3:33 pm

kev1n wrote:Hi,

I can't replicate this issue on my end using "Method: iFrame". All values are displayed.
I really have no idea what's going wrong. Maybe someone else?



Kev1n,

in order to replicate this issue from your side, I would just suggest to include in your SQL query a simple clause " .... WHERE myTable.myField = '#abcdef#' ".
Of course, you should have somewhere the Field #abcdef# (Input Text object) in your Form.
I am asking to do this test because from my side I tried to modify my SQL query with (for example) " .... WHERE myTable.myField = 12345 " and it worked perfectly. Apparently the only Method:iFrame does not pick up Field values from Form.

Many thanks in advance for your support.
mariorog
 
Posts: 6
Joined: Sat Jul 25, 2020 12:58 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby kev1n » Wed Jul 29, 2020 3:02 am

Okay, I understand the issue. Maybe Steven (the developer) can look into it?
If you like nuBuilder, please leave a review on SourceForge

nuBuilder Code Library (82)
Installation Guides
Updating nuBuilder

Join Discord to talk about nuBuilder!
kev1n
 
Posts: 1045
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby kev1n » Tue Aug 04, 2020 5:24 pm

Ciao, have you found a solution yet?
If you like nuBuilder, please leave a review on SourceForge

nuBuilder Code Library (82)
Installation Guides
Updating nuBuilder

Join Discord to talk about nuBuilder!
kev1n
 
Posts: 1045
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby mariorog » Tue Aug 04, 2020 6:57 pm

kev1n wrote:Ciao, have you found a solution yet?


Ciao Kev1n ... unfortunately still I did not find a solution.
I hope strongly Steven may have a look into this issue and give us some indication.

To me this is an important point because I am re-writing in "Nubuilder Forte v4" a previous huge "Nubuilder v3" application (written in 2016) because, starting from middle June 2019, when Chrome, Firefox, Opera made an update of the browser ... ALL Reports of my application stopped to work correctly (see below a screenshot). Safari browser, instead apparently still has no problem with Nubuilder v3.

I am crossing the fingers.
Attachments
Nubuilder_v3_error.JPG
example of Report problem with Nubuilder v3
Nubuilder_v3_error.JPG (33.34 KiB) Viewed 602 times
mariorog
 
Posts: 6
Joined: Sat Jul 25, 2020 12:58 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby admin » Wed Aug 05, 2020 8:33 am

mariorog,

Upload a copy of your database and we'll take a look.

Steven
admin
Site Admin
 
Posts: 3372
Joined: Mon Jun 15, 2009 9:53 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby kev1n » Wed Aug 05, 2020 10:40 am

Hi Steven,

I've attached a sample that illustrates the issue.

If the report is run in a new tab (Run object, Method Button), all values are shown.
run_report_tab.png
run_report_tab.png (10.04 KiB) Viewed 589 times


If the report is run within an iFrame (Run object, Method iFrame), no values are shown (root cause: hash cookie field00 is not replaced)
run_report.png
run_report.png (10.26 KiB) Viewed 589 times


In the SQL, the field00 Hash Cookie is referenced. Its value is set to "calc" in the form.

Code: Select all
SELECT
    zzzzsys_object.*

FROM
    zzzzsys_object where sob_all_type = '#field00#'
Attachments
nubuilder_run_report_issue.zip
(94.88 KiB) Downloaded 33 times
If you like nuBuilder, please leave a review on SourceForge

nuBuilder Code Library (82)
Installation Guides
Updating nuBuilder

Join Discord to talk about nuBuilder!
kev1n
 
Posts: 1045
Joined: Mon Oct 15, 2018 2:13 am

Re: Report and iFrame method problem

Postby mariorog » Thu Aug 06, 2020 1:43 am

kev1n wrote:Hi Steven,

I've attached a sample that illustrates the issue.

If the report is run in a new tab (Run object, Method Button), all values are shown.
run_report_tab.png


If the report is run within an iFrame (Run object, Method iFrame), no values are shown (root cause: hash cookie field00 is not replaced)
run_report.png


In the SQL, the field00 Hash Cookie is referenced. Its value is set to "calc" in the form.

Code: Select all
SELECT
    zzzzsys_object.*

FROM
    zzzzsys_object where sob_all_type = '#field00#'



Dear Kev1n,

EXACTLY !!! Your example has perfectly replicated my issue.


@Steven: unfortunately I cannot send to you a copy of the database because it includes "sensitive" data (name, surname, addressess, ... ). But Kev1n has well identified the problem. In anycase I will provide again a donation in order to support this forum & Nubuilder sw.

Have a nice day.
mariorog
 
Posts: 6
Joined: Sat Jul 25, 2020 12:58 am

Next

Return to Reports