install under win/xampp-portable

install under win/xampp-portable

Postby tptopu » Sat Jul 27, 2013 11:23 pm

Hi,

I just tried to install nuBuilder under Windows/xampp-portable following the step-by-step-instructions from zazzium here: viewtopic.php?f=5&t=8260

The login works fine, but then I get a long list with php-errors. They are all thrown within the <body> and before the <title>-tag.

Here are the first ones:
: Undefined variable: session in C:\xampp-portable\htdocs\nubuilder\productionnu2\form.php on line 91
: Undefined variable: newRecordID in C:\xampp-portable\htdocs\nubuilder\productionnu2\form.php on line 209
: Undefined index: newwin in C:\xampp-portable\htdocs\nubuilder\productionnu2\form.php on line 639
: Undefined index: historySession in C:\xampp-portable\htdocs\nubuilder\productionnu2\common.php on line 1946
...
...

What´s wrong with my installation? My xampp does work perfectly with wordpress for instance.

Any hint appreciated!
Regards Tobias
tptopu
 
Posts: 1
Joined: Sat Jul 27, 2013 11:01 pm

Re: install under win/xampp-portable

Postby massiws » Sun Jul 28, 2013 6:04 pm

tptopu, try to set Display_errors = Off in php.ini file: this should fix.

Hope this helps,
Max
massiws
 
Posts: 503
Joined: Thu May 24, 2012 9:38 am
Location: Milan, Italy

Re: install under win/xampp-portable

Postby jsg » Fri Aug 09, 2013 7:47 pm

Hi
I face the same problem as tptopu. I tried setting Display errors off but the problem persists. Please help!!!!!
jsg
 
Posts: 10
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:40 pm

Re: install under win/xampp-portable

Postby massiws » Sat Aug 10, 2013 8:20 am

jsg,
are you sure you modified the right php.ini file?
Try to upload a file phpinfo.php in your server's root:
Code: Select all
// @file phpinfo.php

<?php
  echo phpinfo();
?>

Now point your browser in yoursite.com/phpinfo.php (I suppose http://localhost/nubuilder-folder/phpinfo.php).
In the first rows of the table you can find Loaded Configuration File, that is the path where you can find the php.ini file.

In that file you should have Display errors =Off.
Now restart Apache and reload the page in browser: is the value Display errors still On?
If yes, try to add this to your htaccess file:
Code: Select all
php_flag display_errors off


Hope this helps,
Max
massiws
 
Posts: 503
Joined: Thu May 24, 2012 9:38 am
Location: Milan, Italy

Re: install under win/xampp-portable

Postby jsg » Sat Aug 10, 2013 8:19 pm

Thanks Max. I changed the correct file but the problem persists. I am uploading a screenshot of what I get.
jsg
 
Posts: 10
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:40 pm

Re: install under win/xampp-portable

Postby massiws » Mon Aug 12, 2013 6:31 pm

jsg, where is your screenshot?
Have a look at this values in php.ini:
Code: Select all
display_errors = Off
display_startup_errors = Off

Pointing your browser at phpinfo.php do you see the changes you made?
massiws
 
Posts: 503
Joined: Thu May 24, 2012 9:38 am
Location: Milan, Italy

Re: install under win/xampp-portable

Postby jsg » Wed Aug 14, 2013 8:30 pm

Hi Max
Sorry for the delay.
As I mentioned earlier I have set display and startup errors off in php.ini file but errors are still coming.
I uploaded a word file named screenshot as attachment. I am doing the same again but I am not sure if it is reaching or not
jsg
 
Posts: 10
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:40 pm

Re: install under win/xampp-portable

Postby jsg » Wed Aug 14, 2013 8:48 pm

Hi Max
I am trying to attach my php.ini file also for your review.
jsg
 
Posts: 10
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:40 pm

Re: install under win/xampp-portable

Postby jsg » Wed Aug 14, 2013 8:53 pm

I am trying to attach files through 'Upload attachment' tab but I get no feedback if my files are being uploaded or not.
jsg
 
Posts: 10
Joined: Fri Aug 09, 2013 7:40 pm

Re: install under win/xampp-portable

Postby massiws » Sun Aug 18, 2013 6:54 pm

jsg,
to attach files:
  • in Upload attachment select the file from your PC;
  • click Add the file button.
If problem persist, try to reduce the file size.
Have a look here for more option.
massiws
 
Posts: 503
Joined: Thu May 24, 2012 9:38 am
Location: Milan, Italy

Next

Return to Installation



cron